COVID-19: Vybrané ekonomické aktuality k 9.4.2020

Obrázek uživatele Mirka Nebuželská
Mirka Nebuželská

Tento týden se nesl ve znamení odstartování programu Antivirus v jeho finální podobě, kdy se zaměstnavatelé začali seznamovat s podmínkami a s podáním žádosti. Podnikatelům i neziskovkám, jejichž činnost byla opatřeními souvisejícími s koronavirem, doporučujeme žádost podat, čas je do konce měsíce. Zatím mají organizace možnost získat finanční podporu na mzdy za březen a duben 2020. V tomto souboru najdete aktuální souhrn opatření, která kromě programu Antivirus zahrnují například komenzační bonus pro OSVČ nebo odklad splátek úvěrů. Mnoho opatření je směrovaných na podnikatelské subjekty, ale lecos lze využít i u neziskových organizací. U neziskových organizací se v nejbližší době bude na straně poskytovatelů řešit přístup k dotačním programům, u kterých neziskové organizace z důvodu stávající situace nebudou schopné podmínky naplnit. Ministerstvo kultury se již vyjádřilo, že finanční prostředky nebude chtít vrátit. 

Toto shrnutí můžete volně šířit dle vlastního uvážení:

Dnes je Zelený čtvrtek, zítra Velký pátek a čeká nás velikonoční víkend. Pro každého je tato doba spjata s jinými zvyky a tradicemi. Je jisté, že letos proběhne jinak než v posledních letech. Bude omezen osobní kontakt a přijdeme částečně o koledování, předávání malovaných vajíček, návštěvy rodiny a přátel atd. Nezoufejme však, přichází krásné jaro - sluníčko, teplo a příroda rozkvétá. Já se i tak chystám o víkendu uplést pomlázku a namalovat nějaká ta vajíčka a hlavně si užít toho, co zrovna je. Věřím, že uděláte totéž a pokud je dámám líto, že nemohou rozdávat svá krásně malovaná vajíčka, mám pro vás tip na elektornickou kraslici. Kolega mého muže naprogramoval sympatickou aplikaci, kde si svou kraslici můžete namalovat a uložit a poslat komu je vám milé https://hodyhodydopr.cz

Přeji vám všem krásné velikonoční dny a posílám pro potěšení velikonoční kraslici, kterou vyrobila moje dcera (na svou se ještě chystám :-))
https://hodyhodydopr.cz/v01/koleda.html#ukaz/20470/n1oXbeHQHTAICKh0gOpn4mc8cChkbrlrTT71pUF4a9Y

Za tým 22HLAV,

Mirka Nebuželská

 

V případě dotazů k tomuto článku prosím kontaktuje jeho autora (Mirka Nebuželská).

Tento i všechny ostatní články zveřejněné na těchto stránkách vyjadřují názor jejich autorů, nejde o právně závazné dokumenty.

Mezi naše klienty patří

 

              Bytové družstvo DRUŽBA                                           Solitea CDL, a.s.

   BEROUN GOLF CLUB            

 

Napište nám
Kontakty

Pobočka Ústí nad Labem,
Všebořická 82/2,

+420 474745134
info@22hlav.cz

Pobočka Praha,
Doudlebská 1699/5,

+420 230234554
info@22hlav.cz