COVID-19 - vybrané ekonomické aktuality k 1.4.2020

Obrázek uživatele Mirka Nebuželská
Mirka Nebuželská

V posledních dnech bylo schváleno mnoho dalších legislativních úprav a výjimek souvisejících s vyhlášeným nouzovým stavem, který byl aktuálně prodloužen do 11.4. V tomto shrnutí naleznete klíčové informace k programu Antivirus, v rámci kterého lze podávat žádosti od 6.4., informace k žádostem o úvěry v rámci COVID-II, informace o úlevách na pojistném pro OSVČ, o úpravách náhrad souvisejících s péčí o člena rodiny (ošetřovné), o úlevách týkajících se daně z příjmů nebo o přerušení povinnosti evidovat tržby. Na mnoho dalších legislativních úprav se čeká, například na promítnutí možnosti uplatnit daňovou ztrátu roku 2020 zpětně do daně z příjmů v letech 2018 a 2019 nebo na uzákonění odkladu splátek nájmů nuceně uzavřených provozoven.

O dalších změnách a novinkách budeme informovat opět v přístím týdnu. Pokud si nepřejete od nás tyto informace dostávat, prosím napište krátce zpět na email info@22hlav.cz.

Současně potvrzujeme, že toto shrnutí můžete volně šířit dle vlastního uvážení:

I přesto, že jsme tento sumář připravili na apríla, tedy 1.4., všichni si uvědomujeme, že o aprílový žert bohužel nejde. Řešíme tu reálnou situaci s dopady na ekonomiku a životy lidí a společnosti. Je ve finále jen na nás samotných jak se s ní vypořádáme. Nepřemýšlejme o tom, co by kdyby a jaké to bylo než se objevil koronavirus a kdy se to vrátí. To už se nikdy nevrátí. Přemýšlejme jak s koronavirem žít a jak můžeme věci dělat lépe, abychom se vydali směrem lepším než byl před nástupem koronaviru. Jsem si jista, že to určitě lze a že jsme toho společně schopni. 

Za tým 22HLAV,

Mirka Nebuželská

 

V případě dotazů k tomuto článku prosím kontaktuje jeho autora (Mirka Nebuželská).

Tento i všechny ostatní články zveřejněné na těchto stránkách vyjadřují názor jejich autorů, nejde o právně závazné dokumenty.

Mezi naše klienty patří

 

              Bytové družstvo DRUŽBA                                           Solitea CDL, a.s.

   BEROUN GOLF CLUB            

 

Napište nám
Kontakty

Pobočka Ústí nad Labem,
Všebořická 82/2,

+420 474745134
info@22hlav.cz

Pobočka Praha,
Doudlebská 1699/5,

+420 230234554
info@22hlav.cz